Personal Branding

Personal Branding is regie nemen over je werkzame leven, op je loopbaan. De touwtjes zelf in handen nemen. Niet uitgaan van ‘Ze zien vanzelf wel hoe goed ik ben’, maar zelf zorgen dat je zichtbaar bent. Natuurlijk op de momenten die er toe doen. Het zelf regie nemen en op kwalitatieve wijze richting geven aan je eigen loopbaan, geeft je kansen die je anders niet gehad zou hebben.

Je kunt je namelijk onderscheidend neerzetten, laten zien waar jij het verschil kunt maken en waar jij waarde kunt toevoegen. Waar dan ook. In de board room, in de directiekamer, of als ondernemer in je eigen bedrijf. Het gaat erom dat jouw uniekheid zichtbaar wordt met als doel jezelf te positioneren en te profileren maar ook om anderen van dienst te zijn. Het is uiteindelijk jouw omgeving die je meerwaarde bepaalt.

Doelen personal Branding

Ik wil..

  • Mezelf onderscheidend en opmerkelijk presenteren
  • Het beste in mezelf naar boven halen
  • Bij mijn authentieke zelf blijven
  • Laten zien waar ik goed in ben

Waarom Personal Branding als loopbaaninstrument?

Simpel gezegd omdat je op moet vallen. En met een sterker zelfbewustzijn kom je verder. Met personal branding als loopbaaninstrument pak je zelf de regie op hoe jij jouw loopbaan invult. Het is zelfprofilering in je werkcontext, gericht op duidelijk vertellen wat je doet, waarom je het doet en wat wat jou bijzonder maakt. Het geeft richting aan je talenten en daarmee aan je eigen koes. Je weet wat je wel wilt en vooral ook wat je niet wilt. Daarmee maak je het jezelf maar ook anderen makkelijker. Het is aan jou om de juiste indruk achter te laten en jouw verhaal helder neer te zetten. Als je dat succesvol doet, word je gezien en (h)erkend in wie je bent en wat je doet.

Personal Branding en leiderschap

Organisaties varen er wel bij als hun leiders bezig zijn met hun personal brand. Want door bewust bezig te zijn met personal branding haal je als leider het beste in jezelf naar boven. Het laat namelijk zien waar jij goed in bent en wat jij kunt. Personal branding draagt bij aan de identiteit van de organisatie en dat versterkt de reputatie en het imago bij de stakeholders.

personal-branding-organisatie

Een organisatie waar zelfbewuste professionals werken die het beste uit zichzelf naar boven halen, is immers aantrekkelijk om mee samen te werken of producten of diensten van af te nemen.

Branding Power Women

The Brand Me heeft een programma ontwikkeld die het persoonlijk leiderschap van vrouwelijke professionals in een leiderschapsrol verstevigd. Veel vrouwelijke professionals vinden het namelijk moeilijk om hun onderscheidend vermogen te laten zien. Zichzelf zichtbaar maken, vinden ze lastig: ‘ze zien wel hoe goed ik ben’, is een veel geuite uitspraak van vrouwen. Maar daar kom je er niet mee. En val je niet op. Vrouwelijke professionals hebben juist daarom een krachtig profiel nodig, een sterk Brand Me. Een Brand Me waarmee je respect afdwingt en indruk maakt.

Lezing of een presentatie?

Wil je een lezing of een interactieve presentatie over personal branding, regie pakken op je loopbaan of over werkgeluk? Dat kan in elke werkvorm die past bij het doel en de inhoud of vorm van het evenement. We kunnen zelfs een korte workshop organiseren waar de basiselementen van het aanbod van The Brand Me in terugkomt. Denk aan pitchen, storytelling, personal branding op social media, LinkedIn, Image en uitstraling.

We kijken samen naar jullie wensen, de samenstelling van het publiek en zorgen voor een programma op maat.

Meer informatie over mogelijkheden en tarieven?

Personal Branding =

  • Steeds beter worden in iets wat je veel en vaak doet
  • Laten zien waar je goed in bent
  • Bij je authentieke zelf blijven
  • Steeds weer je best doen
  • Opmerkelijk zijn: als je niet opvalt, zien anderen je niet
  • Own it!

Wil jij jezelf beter profileren als professional?

Vraag ons gratis e-book aan met 9 tips.

Ebook The Brand Me