Personal Branding

Personal Branding is regie nemen over je werkzame leven. De touwtjes zelf in handen nemen. Niet wachten tot een ander jou ziet, maar zelf zorgen dat je zichtbaar bent. Natuurlijk op de momenten die er toe doen. Het zelf regie nemen en op kwalitatieve wijze richting geven aan je eigen loopbaan, geeft je kansen die je anders niet gehad zou hebben. Je kunt je namelijk onderscheidend neerzetten, laten zien waar jij het verschil kan maken, waar jij waarde kunt toevoegen. Waar dan ook. In de kantoortuin, de directiekamer, als zelfstandig ondernemer in je eigen bedrijf. Het gaat erom dat jouw uniekheid zichtbaar wordt met als doel jezelf te profileren en te positioneren maar ook om anderen van dienst te zijn.

Waarom Personal Branding?

Personal Branding gaat om jezelf onderscheidend en opmerkelijk te presenteren. Het is zelfprofilering in je werkcontext, gericht op duidelijk vertellen wat je doet, waarom je het doet en wat jou bijzonder maakt in je werk, in je opdrachten.

Omdat je op moet vallen. De concurrentie is groot. Globalisering is een feit. Grote bedrijven als Google, Facebook, Philips en Shell ontvangen jaarlijks honderd miljoenen sollicitaties. Wereldwijd. Daar moet je als professional tegenop concurreren. Daarom is het goed om bewust bezig te zijn met jezelf, je loopbaan en te laten zien waar jij waarde kunt toevoegen. Je bent als professional van deze tijd zelf verantwoordelijk voor het vormgeven van je ambitie en je employability.

Het is ook belangrijk om te weten waarom je beter bent dan de meeste concurrenten op de arbeidsmarkt en dat je dat kunt laten zien en vertellen. Je moet je toegevoegde waarde kunnen aantonen. Jouw personal brand aan de wereld laten zien. Anderen moeten jouw meerwaarde ook kunnen zien. En het liefst daarover vertellen. Je kweekt daarmee ambassadeurs.

Personal Branding is alles wat je doet om jezelf opmerkelijk en onderscheidend te presenteren binnen je vakgebied. Om een goed gevoel te kweken bij de doelgroep met wie je al werkt en bij de doelgroep die je wilt bereiken. Als je dit succesvol doet en je krijgt waardering voor je prestaties, ben je een vanzelfsprekende keuze voor vervolgopdrachten. Je wordt gezien en (h)erkend in wie je bent en wat je doet.

Bekijk ons aanbod

Workshop The Brand Me
Workshop & Teambuilding Brand-the-Team
Workshop Brand-the-Manager
Workshop Brand-your-Story
Persoonlijk programma Brand-your-Image
Workshop The Brand Me Pitch
Workshop The Brand Me Presenteren